Beschermd op de motor

Als je de motor pakt, moet je goed beschermd op pad gaan. Dat betekent dat je een motorpak draagt om je lijf te beschermen. Natuurlijk kan een motorhelm ook niet ontbreken. Er zijn verschillende motorhelmen en motorpakken om uit te kiezen. Als je zoekt naar een veelzijdige helm raden wij je aan om te kijken naar systeemhelmen. We vertellen je graag meer over hoe je een goed motorpak kiest. Ook vertellen we je meer over systeemhelmen en introduceren we andere motorhelmen. 

Pakken

Een motorpak kan een volledig pak zijn of uit twee losse delen bestaan. Dat laatste is voor de dagelijkse rijder vaak praktischer. Een geheel motorpak wordt vooral gedragen op circuits. Het vervelende voor de dagelijkse rijder of hobbyrijder is dat je je sleutels bijvoorbeeld niet in zakken kwijt kunt. Ook is het soms lastig om een goed aansluitend pak te vinden. Als je twee losse delen hebt voor je pak, dus een broek en een jas, is het eenvoudiger om een passende maat voor je te vinden. 

Systeemhelmen

Een systeemhelm is een praktische helm omdat je hem zowel open als gesloten kunt dragen. Zo kun je met één helm op verschillende momenten uit de voeten. Je hoeft ook niet na te denken welke helm je wanneer meeneemt. Je kunt de voorkant openzetten als je daar behoefte aan hebt en hem dicht laten als je je daar veiliger bij voelt. Het kan met een systeemhelm allebei. Dat maakt een systeemhelm een combinatie tussen een jethelm en een integraalhelm. 

Andere helmen

Een jethelm is namelijk open aan de voorzijde. Dat geldt ook voor crosshelmen en allroad helmen. Een integraalhelm daarentegen is volledig gesloten. Dat maakt deze helm wel de veiligste optie. Een jethelm is weer lichter en gemakkelijker mee te nemen dan de andere helmen. Er zijn in ieder geval genoeg mogelijkheden. 

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

J-Pbikes
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0