Eerste details van de Piaggio One-scooter

Piaggio’s One elektrische scooter zal officieel debuteren op 28 mei op de Beijing Motor Show. (Piaggio /)

Tijdens het vieren van de 75e verjaardag van hun meest iconische product, de Vespa, rust het iconische scootermerk Piaggio niet op de lauweren die ze gedurende driekwart eeuw hebben verzameld. Het heeft nu de “One” geïntroduceerd, een elektrisch model dat bedoeld is om het speerpunt te zijn van een geheel nieuwe generatie scooters.

Op dit moment hebben we geen solide technische gegevens over de Piaggio One, hoewel deze op 28 mei officieel wordt onthuld; en zelfs dan zien we misschien alleen een houten mock-up, aangezien de technische afdeling van Piaggio nog steeds hard aan het werk is om de homologatietests te doorstaan ​​die nodig zijn om de One eind juni op de Europese markt los te laten.

The One is bedoeld voor jonge rijders met een betaalbare prijs en 4 kW vermogen.

The One is bedoeld voor jonge rijders met een betaalbare prijs en 4 kW vermogen. (Piaggio/)

De Piaggio One wordt een lichtgewicht scooter die gericht is op de tienermarkt, dus het vermogen zal niet hoger zijn dan 4 kW. Hierdoor kan de One worden aangemerkt als bromfiets, vrij van registratie en daarmee toegankelijk voor jongeren van 14 jaar en ouder. Piaggio speelde deze kaart al met Vespa Elettrica, wat een Vespa niet goedkoop is. De Piaggio One daarentegen is bedoeld om de markt te bestormen met een toegankelijke prijs. Hoe toegankelijk het precies zal zijn, is nog een kwestie voor de glazen bol, maar Piaggio beweert dat de nieuwe One tegen een concurrerende prijs zal komen.

Het ziet er mooi en slim uit, met een strak ontwerp dat heel erg Piaggio is. Testrijders melden dat het erg licht, gebruiksvriendelijk en comfortabel is. The One maakt gebruik van alle ervaring die Piaggio-technici hebben opgedaan bij Vespa Elettrica. En we kunnen verwachten dat bijvoorbeeld het opladen gemakkelijker zal worden gemaakt door gebruik te maken van verwisselbare batterijen waar de Elettrica’s vast zitten.

Het ontwerp van de Piaggio One ziet er scherp uit en bronnen zeggen dat het licht en gebruiksvriendelijk is.

Het ontwerp van de Piaggio One ziet er strak uit en bronnen zeggen dat het licht en gebruiksvriendelijk is. (Piaggio /)

Onder de technologische updates zal de One geavanceerde TFT-instrumenten, volledige LED-verlichting en sleutelloze toegang tot en starten van opslag bevatten. Het chassis ziet eruit als Vespa-geïnspireerd, met klassieke trailing-link voorwielophanging, terwijl aan de achterkant een gegoten aluminium swingarm is verbonden met een eenvoudig paar schokdempers. Er zijn schijfremmen aan beide uiteinden en de comfortabel ogende stoel kan worden gekanteld, waardoor toegang wordt verkregen tot een verrassend royale bagageruimte. Meer over Piaggio’s ONE naarmate details worden vrijgegeven, inclusief nieuws over zijn verschijning op de Amerikaanse markt.

Meer over Piaggio’s ONE naarmate details worden vrijgegeven, inclusief nieuws over zijn verschijning op de Amerikaanse markt.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

J-Pbikes
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0